Droomreis naar Ijsland van 15 juni tot 29 juni 2014

Het superkorte verslag van de ijslandreis is klaar. We bezochten met een groepje van 9 mensen Ijsland tijdens deze 14 dagen. Omdat we niet gestresseerd wilden rond trekken hebben we ons beperkt tot het zuiden en zuidoosten. We hebben gelogeerd in hutten in Skálabrekka aan het Þingvallavatn, in Smáratún in Fljótshlíð (Hvolsvöllur), Guesthouse Hoffell nabij Hoffellsjökull en in Þóroddstaðir in Sandgerði. Verplaatsingen deden we met huurwagens. Het weer was niet supergoed, maar we waren gewaarschuwd... alle weertypen op één dag zijn mogelijk in Ijsland! Sneeuw en vrieskou hebben we gelukkig niet gehad. De schitterende landschappen laten vlug vergeten dat het weer wat minder is. De hutten waren goed uitgerust, soms zelfs met een hottub! In het huisje in Hoffell kregen we zelfs zelfgebakken brood van de eigenares!

Volgend jaar plannen we het noorden van Ijsland te bezoeken.

 

Vogels op de foto

Ik ben begonnen aan het hoofdstuk vogels. Ik heb heel wat foto's van diverse vogels. Het zal wat tijd vragen eer de beste online staan. In elk geval kan je hier de reigers, de roofvogels en enkele zangvogels reeds bekijken.

Bij het hoofdstukje over de Rupelmondse kreek is nog een foto bijgevoegd.

Verslag Noorwegen 2013

Ik ben bezig met het (foto)verslag van de reis naar Noorwegen op zoek naar het noorderlicht. Het zal wat tijd in beslag nemen want er zijn veel foto's... Het eerste deel (dag 1 tem dag 7) staat online.

Noorwegen Hurtigruten 2012

De mooiste foto's van de Noorwegen reis in 2012 met Hurtigruten (Bergen - Kirkenes) staan online. Binnenkort komen de foto's van de reis van 2013, eveneens met Hurtigruten maar dan Bergen - Kirkenes - Bergen, online.