Noorwegen 2013: Noorderlicht en sterren

Noorwegen is een land waar ik van hou: natuur, rust, ruimte. Drie keer heb ik in Noorwegen rondgereisd, vorig jaar jaar ging ik op zoek naar het noorderlicht met Hurtigruten. Dit jaar is het de 5de keer dat ik naar Noorwegen ga. Ook in 2013 ging ik op zoek naar het noorderlicht in Noorwegen. De reis ging door met Hurtigruten van 24 februari tot en met 7 maart 2013. We vertrokken in Bergen met het schip Polarlys (zeer toepasselijke naam: "Poollicht", er is ook een schip genaamd "Nordlys": Noorderlicht). Het schip vaart dag en nacht, maar legt enkele uren aan bij de belangrijke steden zoals Alesund, Trondheim, Tromso, Kirkenes en Hammerfest. In tegenstelling tot de reis vorig jaar heb ik nu de volledige route om en weer meegereisd. Vorig jaar ben ik enkel tot Kirkenes meegereisd en toen teruggevlogen met het vliegtuig.

Ik heb een soort fotodagboek gemaakt. Je kan in de hiernavolgende pagina's het reisverslag vinden.

Dag 1: Vertrek in Bergen, Noorwegen

We vertrekken in België in de sneeuw naar Dusseldorf, Duitsland waar we het vliegtuig naar Bergen nemen. Boven Noorwegen schijnt de zon. En in tegenstelling tot vorig jaar schijnt ook de zon in Bergen. Dit zal één van de 5 dagen per jaar zijn, waarop het goed weer is in Bergen. Bergen en omstreken staat er namelijk voor bekend om 360 dagen per jaar in de regen te zitten.

Het schip vertrekt om stipt 22u30.

Bergen Bergen in de maneschijn, en met heel veel verlichting. Op de berghelling ligt de " Flobanen" waarmee je de top van de berg kan bereiken en een schitterend uitzicht hebt op de stad. Als er geen mist of regen is...